Kategoriat
Ulkomaat

Hovioikeudelle tutkintamalli USA:sta

(WASHINGTON) Suomen hovioikeuden tutkijaryhmä matkusti varhain aamulla Yhdysvaltoihin selvittääkseen, sopisiko sikäläinen uusi tutkintamalli myös Suomen oloihin. Päätös syntyi, kun Yhdysvallat ilmoitti armeijan upseerien tutkivan Guantanamon vankien oikeudellisen tilanteen. Työn touhusta Yhdysvaltain hallintokaupungista tavoitettu erikoistutkija Arto Spindelman uskoo järjestelmän toimivan.
”Karkeasti ottaenhan tässä on kyse siitä että armeija, tai oikeammin sodanjohto, jota nyt siis syytetään, myös itse tutkii oman tapauksensa”, kuvailee Spindelman. ”Kun vastaava järjestelmä kotiutuu Suomeen säästää valtio suuria summia jokaisen rikollisen tutkiessa itse oma tapauksensa.”
Spindelmanilla itsellään on vankka kokemus oikeudellisesta kenttätyöstä, ja hän näkee suuria mahdollisuuksia niin kutsutussa Ameriikan Mallissa. ”Ajatelkaa nyt. Kun jokainen raiskaaja, ryöväri ja autovaras tutkii itse oman tapauksensa ja löytämiensä faktojen pohjalta myös käy itse oikeutta, niin väheneehän se byrokratian ja sen kautta henkilöstön tarve. Itse uskoisin myös, että myös vankilat hiljenevät jossain määrin, mikä taas säästää rahaa!” listaa Spindelman vaahto suupielissä.

Read previous post:
Asiantuntijat toppuuttelevat alligaattoripelkoja

Varovaisuus ei silti ole pahasta, sanovat asiantuntijat (TYRVÄÄ) Riista-asiantuntijat ja tutkijat tyynnyttelevät Suomea ravistelevaa alligaattorihysteriaa. Asiantuntijoiden mukaan alligaattoriin tai krokotiiliin...

Close