Lue ministeri Sanni Grahn-Laasosen raju avoin kirje vuoden 2006 kesätoimittajabileistä!

0
4

Nuclear Explosion FantasyCreative Commons License Maxwell Hamilton

(UTANFÖR) Juha Sipilän (kex.) hallituksen maskotti ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (ek.) on julkaissut harvinaisen avoimen kirjeen, jossa hän toivoo korkeakouluilta uudistushalua ja ettei kukaan tarkistelisi hänen esittämiään faktoja kovin nuukasti.

Suomi on ollut historiassaan monia kertoja vaikeiden tilanteiden edessä. Kun on ollut vaikeaa, on selviytymiskeinoksi aina valittu köyhien syyttäminen ja kikattelu“, ministeri aloittaa.

Grahn-Laasonen huomauttaa, että Suomessa tieteen kärki on liian kapea, joten koulujen resursseja tulisi karsia, ja jos joku löytää tästä ajattelusta jotain järjen hiukkaa, näyttäköön sen meille.

“Nuorten ja aikuisten osaamisessa on isoja puutteita”, hän kommentoikin hallituksen ensimmäisiä kuukausia.

“Hieman liian uinuva tyytyväisyys näkyy nyt / kun globaali kilpailu on kiristynyt. Sha-na-naa, sha-na-na-naa-naa”, riimittelee ministeri mukaillen Eppu Normaalia.

Penis kumpuaa tai jotain

Ministeri muistuttaa kirjeessään, että opetus- ja kulttuuriministeriö sopii ensi vuonna yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa keskeiset tavoitteet vuosille 2017-2020. Ykköstavoitteena on se, että tutkimukseen käytettäisiin vähemmän rahaa ja pääasiallisena keinona sen tavoittamiseen on, että tehdään vähemmän tutkimusta.

Tulemme tukemaan teidän muutostyötänne erilaisin hallituksen kärkihankkeista kumpuavin elementein“, ministeri lupaa, ja jos kenellekään ei tule ‘kärkihankkeesta’ mieleen penis ja ‘kumpuavasta elementistä’ siemenneste niin johan on kumma.

Grahn-Laasonen lisää, että “valmistelemme opetus- ja kulttuuriministeriössä parhaillaan joitakin muutostyökaluja, jotka surisevat eivätkä mahdu perseeseen“. Kyseisillä työkaluilla muun muassa laatua ja vaikuttavuutta voidaan tehokkaasti nostaa esimerkiksi korkeahkon hyllyn päälle ja unohtaa sinne.

Ministeri päättää kirjeensä kohottavaan toiveikkuuteen: “Arvoisat yliopistojemme ja ammattikorkeakoulujemme vaikuttajat, uskon, että voimme saavuttaa vuoteen 2025 näkyvän ja tuntuvan muutoksen, koska paskaksi ja palamaan on eittämättä näkyvä ja tuntuva muutos.

4 lukijakirjettä

  1. Nimisteri haluaa että kaikki rahat annetaan Aalto-ylipoistolle. Kaikenlaisten verkkosivujen aaltonointi tulee olemaan Suomen viennin kestävin kivijalka.

    Arvon nimisteri näkyy valmistuneen valtiotieteen maisteriksi vasta 28-vuotiaana. Motto uusille opiskelijoille: ‘Älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä käsken’

    (5)
  2. Sisäpiiri sanoo:

    This comment has been removed due to low ratings.

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.