1. Suomen kotisieniviljelijät ry Kirjoituksesta tuoksahtaa vahvasti asennusvaiheessa olohuoneen parketin alle lue kommentti…

  2. minäkin Suomessa (kerros)talot ovat rumia, mutta onneksi nopeasti hajoavat. Niin ja lue kommentti…

  3. sauli niinistö hei, tulin lue kommentti…

Ota tästä nyt ilmainen Lehti:

27.3.2014 21:14 | Politiikka, Seksivau, Talous

EU:lta toivotaan aluetukea kansallisten myyttien viljelyn takaamiseksi

"L'attaque" (musée national, Helsinki)

(BRYSSEL) Suomi toivoo saavansa seuraavaan Euroopan unionin kehysbudjettiin aiempaa suuremman määrärahan omavaraisuuden turvaamiseksi. Komissiolle osoitetussa lausunnossa ehdotetaan muun muassa huomattavaa tukilisäystä kansallisten myyttien viljelyn kannattavuuden takaamiseksi kautta maan.

Esityksen mukaan koko Suomen alueella on erityistoimin taattava, että ihmisten tajunnan- ja koulutustason noustessa yhä harvinaisemmiksi käyvien kansallisten myyttien viljely ja jalostaminen muun muassa pääkirjoituksiksi, päätoimittajan omaa egoa tahi paranoiaa nostattaviksi kolumneiksi tai päälehden rinnalla myytäviksi erikoisnumeroiksi on tulevalla budjettikaudella edelleen kannattavaa. Erityistuki koskisi myyttejä, jotka liittyvät talvisotaan, jatkosotaan, sotaan, suvivirteen, sotaan, jouluevankeliumiin, suvivirteen ja sotaan sekä tietyin poikkeusehdoin Aunuksen retkiin, jos ei jälkimmäisen osalta oteta huomioon lopputulosta ainakaan niiltä osin kuin se meni päin vittua tai oikeastaan ollenkaan.

Suomen esityksessä kannatetaan nykyisen myyttien harkinnanvaraisen 2b-tuen ulottamista soveltuvilta osin koko maahan tai edes Sanomatalon hydroponisiin viljelmiin ylemmissä palkkaluokissa. Huoltovarmuuden näkökulmasta pidetään välttämättömänä, että kautta maan kotitalouksilla olisi aina riittävä varanto kotimaisia myyttejä ja suvivirsiä siltä varalta, että niiden keskitetyssä jakelussa tapahtuisi häiriöitä.

24.3.2014 19:59 | Kotimaa, Kulttuuri, Seksivau

Gallup: Eye of the Tiger ja Aikuinen Nainen sopisivat kansalle Suvivirren korvaajiksi

Jerry Cantrell Of Alice In Chains Chris

(NILSIÄ) Apulaisoikeuskanslerin näkemys Suvivirren aseman uudelleenharkinnasta koulujen juhlissa saa innostuneen vastaanoton kansalta. Lehden pimeästi teettämän mielipidekyselyn mukaan ylivoimainen enemmistö olisi valmis vaihtamaan laulun johonkin toiseen.

Gallupissa ehdottomaksi ykkössuosikiksi nousi vanha tuttu Topeliuksen sanoittama kansanlaulu “Eye of the Tiger“, mutta aivan sen kannassa oli aikanaan maakuntalaulunakin tunnettu “Aikuinen Nainen“. Vanhaa virttä ei moni jäisi kaipaamaan.

“Voi vittu joo. Kevätjuhla. Koulumuistot. Perinne. Kerronpa vittu perinteistä. Ysiluokkalaiset tunkevat päätä vessanpönttöön, rehtori toteaa opetuslautakunnalle ettei meillä ole kiusaamista. Rinnakkaisluokan nuorisorikollinen viiltää pyöränkumit auki kerran viikossa. Rehtorin mukaan meidän koulussa ei ketään kiusata. Kasiluokan Nico hakkaa portin ulkopuolella jos tulee talvella pipo päässä kouluun. Luokanvalvoja sanoo että ei sun kannattais ärsyttää Nicoa tahallaan. Tunkekaa haitariinne saatana koko Suvivirsi, tekopyhät runkkarit”, vastasi 88 prosenttia kansalaisista gallupin kysymykseen “Onko Suvivirren puolustaminen mielestänne vain halpa kikka saada nuoleskelua netin sekopäiltä?

Toisaalta Suvivirren kannattajat haluavat muistuttaa, että virsi on osa suomalaista kouluperinnettä, joka tarkoittaa että jo nyt on kumma kun lapsiakaan ei enää saa piestä karttakepillä ja pakottaa oikeakätisiksi, ja myös että Talvisota.

19.3.2014 14:56 | Muut, Seksivau, Tiede

Lehden Puuha-Nurkka: Näin liität Krimin Venäjään kotikonstein!

squared circle ~ duct tapeCreative Commons License hobvias sudoneighm

Tervetuloa taas Lehden oman palvelujournalistisen Puuha-Nurkan pariin! Tällä viikolla vastaamme pulmaan, joka näin kevätauringon jo loistaessa mietityttää monta kasvimaalla, pihaverstaalla tai osastolla ahertavia lukijoitamme. Esimerkiksi tilaajamme Pål Rog Itä-Uudeltamaalta on kysellyt, voiko käsistään taitava kansalainen omatoimisesti liittää Krimin niemimaan Venäjän federaatioon ilman erikoistyökaluja tai rakennuslupaa?

Vastaus on monen luulemaa yksinkertaisempi: tietenkin voi! Niemimaan liittäminen väliaikaisesti tai pysyvämmin keskikokoiseen tai sitä isompaan suurvaltaan onnistuu kätevästi perusvälineillä, jotka löytyvät liki joka kodin kaapeista. Eikä aikaakaan kulu pitkään!

Tähän helppoon iltapäiväpuuhaan tarvitsemme:

  • tietenkin yhden kappaleen Krimin niemimaita sekä Venäjän federaation. Jos federaatio on vuosikymmenten kuluessa päässyt rapistumaan, se kannattaa ensin kiillottaa reilulla annoksella ksenofobista nationalismia, jota saa näppärissä annoksissa joka paikkakunnan torilta.
  • ilmastointiteippiä
  • yhden oikeussosiologian dosentin lausuntoineen
  • mieltymyksistä riippuen noin 40 000–50 000 nykyaikaisin asein varustautunutta erikoisjoukkojen sotilasta panssariajoneuvoineen. Jos ensiluokkaisia sotilaita ei ole tallessa, tavallinenkin laatu riittää, mutta kaksinkertaista tällöin määrä.
  • hataran käsityksen kansainvälisen oikeuden normeista ja omista kansainvälisistä sitoumuksista

Itse liittäminen sujuu hyvin yksinkertaisesti: Siirrä ensin valitsemasi sotilaat Krimille, ja unohda siinä samalla loputkin kansainvälisen oikeuden normeista ja kansainvälisistä sitoutumuksistasi. Voit myös yrittää ilmastointiteipillä kiinnittää oikeussosiologian dosenttia ja tämän lausuntoja edes jostain kulmasta kiinni ympäröivään todellisuuteen. Tämä osio ei useimmiten onnistu edes ammattilaisilta, mutta se ei ole lopputuloksen kannalta olennaista.

Huolellisesti tehtynä liitos on erittäin luja ja miellyttää vaativampaakin silmää. Huomaa silti muun muassa vakuutuskysymyksiä pohtiessasi, että itse tehtynä pikaliitos ei ole kansainvälisten standardien mukainen. Tarpeen tullen voit korjata mahdollisia murtumia lisätujauksella aiemmin mainittua nationalismia. Riemukkaan nikkaroinnin päätteeksi voit rauhassa nauttia kevään etenemisestä!

Ensi kerralla puuhanurkassa katsomme, miten onnistuu aidalta pudonneen sote-uudistuksen paikkaaminen yhdessä kuninkaan miesten ja hevosten kanssa.

22.2.2014 22:21 | Kulttuuri, Politiikka, Seksivau

Ujo Piimä edelleen siteeratuin kirja eduskunnan suuressa salissa

The essence of Finnish food. Marylka Yoe Uusisaari

(HANGÖ) Ajat muuttuvat ja vaaleja tulee ja menee, mutta yksi asia pysyy: kansanedustajat turvautuvat eduskunnan tietopalvelun tilastojen mukaan vuosikymmenestä toiseen samoihin teoksiin ryydittäkseen puheenvuorojaan suuressa salissa. Amanuenssi Carl-Dan Hammerin mukaan yksi kirja on ylitse muiden: se on tietenkin Ujo Piimä, jonka arvokäsityksiin ja monille tuttuihin tarinoihin ja vertauksiin varsinkin edustajakunnan konservatiivisiipi nojaa.

Nasevia viittauksia suomalaisenkin kulttuuriperinteen perusteokseen kuultiin runsaasti menneellä viikolla, kun eduskunnassa käsiteltiin kansalaisaloitetta sukupuolineutraalista avioliittolaista. “Kielteisen kantani puolesta puhuvat arvot, biologia, Ujo Piimä ja terve järki“, perusteli esimerkiksi Teuvo Hakkarainen (hau), ja häntä säesti puoluetoveri Mika Niikko: “Ujosta Piimästä nousee hyvin selkeästi, mitkä ovat Jumalan mielipiteet tässä lakialoitteessa. Tämän uskallan sanoa.”

Legendaarisia sutkauksia

Hammerin mukaan Ujon Piimän suosio ei ole ihme, sillä monet vanhemman polven edustajat on jo kotona ja alakoulussa saatettu sen tunnustuksellisen tulkinnan piiriin. Useat ovat myös sitä mieltä, että koko maamme sivistyksellinen perusta rakentuu juuri Ujon Piimän tekstien ja oppien varaan.

“Kaikki tietävät klassisen vertauksen ‘kaksi mummoa meni efesolaiskirjeeseen mutta toinen ei mahtunutkaan’. Ja vähintään yhtä tuttu on Timo Soininkin monesti käyttämä tarina ‘mitä eroa on apostolilla? Se ui paremmin kuin kävelee’”, Hammer kertaa.

Hieman paitsioon on tosin viime vuosina jäänyt esimerkiksi kylmän sodan aikana runsaasti kuultu opetus “Pietari meni kauppaan ja kysyi, onks teillä purkkaa. Kun kauppias sanoi että ei ole, Pietari vastasi: ei se mitään, mulla on mopo.

Hammer kuitenkin ennustaa, että kunhan avioliittolain muutos palaa valiokunnasta suureen saliin, Ujo Piimä kaivetaan taas esiin, ja kirjan vähemmänkin tunnetut luvut pääsevät taas arvoiseensa käyttöön.

Itse toivoisin kuulevani vielä sen vanhan lohdullisen kertomuksen tuhlaajapojasta, ruotsalaisesta ja norjalaisesta, jotka kilpailivat siitä, kuka jaksaa kauimmin kuunnella tyyten järjenvastaisia aivopieruja aivan liian isopalkkaisilta puupäiltä”, hän kertoo.

21.2.2014 12:25 | Kotimaa, Politiikka, Seksivau

Perussuomalaiset toivovat, että joku veisi nämä kaikki homostelu-dvd:t pois heidän soittimistaan, mutta ei ihan vielä

KENDALL Tinkerbots

(SUONENJOKI) Perussuomalainen puolue asettui eilisessä eduskuntakeskustelussa kiivaasti vastustamaan aloitetta sukupuolineutraalista avioliittolaista. Puolueen näkemys on, että homoseksuaalisuuden propagoiminen on mennyt yhteiskunnassa jo liian pitkälle, ja mediassakin näkyy vain keskenään muhinoivia miehiä, anteeksi, tämä roisi homosteluvideo näkyy nyt juuttuneen tänne minun dvd-soittimeeni aivan tykkänään, voisiko joku ottaa sen pois, mutta ehkä ei ihan vielä.

Puolue alleviivaa, että koko homokysymys on saanut viime vuosina aivan liikaa huomiota, joskin rivakan veljespainin jatkuva ajatteleminen on jännällä tavalla kutkuttavaa, etenkin ilta-aikaan jos on mukavasti rento olo ja vapaa hetkikin siinä että.

“Tämä elokuva näyttää kuulkaa jumittuneen luupille ja televisiokaan ei ohoh sentään mene pois päältä, onpas nyt kumma, tuota, voidaanko palata asiaan tuossa sanotaanko vartin kuluttua”, kommentoi puolueen kerrossiivooja Larry Craig.

Yhteisessä kannanotossaan puolue myös korosti, että kansalaisten yhdenvertaisuuden takaaminen ei lue Raamatussa, joten asia ei kuulu kansanedustajien tehtäviin.

Lehti också här