1. Jortikka Urheilun oikeusturvalautakunta aikoo ottaa myös uudelleen käsittelyyn ns. lue kommentti…

  2. sauli niinistö hei, tulin lue kommentti…

  3. Jorma Pesonen Onko palkintojenjaosta (200 rekallista arvotavaraa Ukrainan itäosista) jo lue kommentti…

Ota tästä nyt ilmainen Lehti:

3.6.2014 19:57 | Politiikka, Seksivau

Suomi pyytää SETI-laitteiston apua venäläisviestien tulkitsemisessa

SETI Paulo Alegria

(KARLSKRONA) Suomen valtiota, mediaa ja kymmeniä miljoonia kotimaisia turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita vuosikausia askarruttanut mystinen ilmiö saattaa olla ratkeamassa. Suomi harkitsee amerikkalaisen SETI-instituutin pyytämistä apuun selvittämään, mitä venäläisten meille lähettämät oudot signaalit saattavat tarkoittaa.

Asia nousi pinnalle muutamia päiviä sitten, kun puolustusvoimien ja valtionjohdon sisäinen lyhyt tietokatkos ilmatilaloukkausten viestinnässä sai median aivan liian pitkäksi aikaa uskomaan, että heillä on käsissään oikea skuuppi ja aivan liian monet vanhahkot sedät luulemaan, että heillä on tarjota keskusteluun analyyttistä sisältöä.

Väline on viesti

SETI:n toivotaan tuovan selvyyttä siihen, mitä venäläiset oikeastaan haluavat meille kertoa ilmatilaloukkauksilla. Myös monilla kotimaisilla asiantuntijoilla on niiden sisällöstä jo vankka ja selkeä näkemyksensä.

“On selvää että venäläiset haluavat lähettää viestin. Viestejä lähettävät venäläiset”, kommentoi Joku Läski evp-upseeri.

“Niin kyllähän nyt on itsestään selvää, että venäläiset. Viestejä. #turpo”, arvioi Etabloitunut Toimittaja Joka Kävi Töissä Viimeksi 90-luvulla.

“Oikeastaan haluaisin sanoa että ‘aaaaaasaatana ryssä hyökkää ihan justiin ja vie meitin maat paha kasakka’, mutta koska se kuulostaa hiukan tyhmältä tolleen aukikirjoitettuna, niin sanon että ‘venäläiset haluavat lähettää viestejä’, koska se näyttää asiantuntijamaisemmalta niinkun painettuna vaikka sisältääkin saman sanoman. Vaikka herättäähän se tietty kysymyksen että eiköhän ne sitten soittais jos on asiaa”, pohtii Lehden maanpuolustusekspertti Raimo Saatanan-Saatana.

SETI-instituutin alustavien arvioiden mukaan venäläisten tarkoituksena on joko järjestää Tehtaankadun lähetystölle hauskuutusta uutisbulletiiniensa laatimiseen tai lämpimikseen vittuilla.

30.4.2014 10:31 | Kotimaa, Seksivau

Folion loppuminen pilasi mediakriitikoiden vappujuhlat

LEGO Minecraft (Mobs) Andrew Becraft

(TROPICARIO) Tämänvuotiset mediakriitikoiden vappujuhlat päättyivät jo ennen aattoiltapäivää suureen pettymykseen, kun juhlapaikalle varattu foliopaperi loppui alkuunsa. Moni paikalle tulija oli myös närkästynyt siitä, että kaikki muut paikalla olleet eivät aina olleet samaa mieltä heidän kanssaan joka asiasta.

“Minusta media kertoo nykyään aivan liikaa sellaisia asioita, joita en haluaisi kuulla”, pohti juhlien järjestelytoimikuntaan kuuluva Pasi Lisko.

Monia vieraita hämmentää nykypäivän median toiminnassa muun muassa se, että esimerkiksi seksuaalivähemmistöistä kertovien juttujen yhteydessä haastatellaan usein homoseksuaaleja.

“Joka kerta kun kirjoitetaan homoista niin siihen pitää tuoda mukaan nämä homot, minä en kyllä ymmärrä että miksi”, ihmetteli blogisti ja nettiaktiivi Helena Kukkuu.

Ensi vuoden juhlien yhteydessä aiotaan myös järjestää kaikille avoin protestimarssi valtamediaa vastaan. Paikalle odotetaan molempia osanottajia.

29.4.2014 11:09 | Seksivau, Tiede

Lehden viihdetoimituksen vinkit: Näillä EU-vaalinumeroilla voitat Lotossa!

Bingo numbers LEOL30

(PERNIÖ) Lotossa ja Eurojackpot-pelissä on tälläkin viikolla jaossa miljoonapotteja! Mikä olisikaan sen hienompaa kuin lähteä vapun jälkeiseen kevään viettoon reilu lisäraha taskussa – taitaisipa kesäkin saada siitä aivan uutta pontta!

Me täällä Lehden viihdetoimituksessa olemme jo vuosia antaneet rahapeliyhtiöiden toiminnalle ilmaista mainosta seitinohueen journalistiseen harsoon kääräistynä ja siinä samassa lässyttäneet teille, rakkaat ihanat lukijamme, kuin vähämielisille. Tällä viikolla vinkkaamme teille ajankohtaisuutta teeskennellen, mitkä EU-vaalien ehdokasnumerot ovat onnekkaimmat, jos miljoonia tekee mieli!

Tilastotieteen asiantuntijamme Ki Markov, mitkä lottonumerot on hyvä valita, jos tahtoo saada seitsemän oikein?

“Niin, sinänsähän asialla ei ole merkitystä, koska se on aika sama todennäköisyyksien näkökulmasta, mitkä seitsemän valitset. Mieluiten toki luku saisi olla enintään 39, koska sen suuremmilla ei peruslottoarvonnassa paljon tee, heh heh.”

Mutta kuitenkin voidaan alkuvuoden lottonumerotilastoja katsomalla sanoa, että tietyt numerot ovat putkahtaneet koneesta useammin kuin toiset, eli jokin taika niissä selvästi piilee, eikö vain?

“No ei, koska pitkällä aikavälillä erot tasoittuvat ja katoavat.”

Eli kannattaa kuunnella ekspertin arvokas vinkki ja turvautua näihin sanoisimmeko onnenlukuihin! Myös lasten syntymäpäivät ovat yleensä olleet onnekkaita lukuja, kuten lottovoittajien haastatteluista olemme saaneet kuulla, eikö?

“No vittu ei ole! Se on ihan yksi saatanan sama valitsit sitten lasten syntymä- tai kuolinpäivät tai vittu mitä tahansa 39:stä alaspäin, kun ei sillä ole väliä!”

Pankaa siis visusti muistiin, mikä olikaan oma pikku-kullan juhlapäivä! Kenties poimit hänen tulevaisuuttaan varten muhkean pesämunan viikonvaihteen arvonnasta!

“Kuunteletsä apina lainkaan mitä sulle sanotaan?”

Lisäksi tulevana viikonloppuna luvassa lisää jännittäviä lottouutisia: Kysyimme uusilta miljonääreiltä, miltä tuntui käydä ensi kertaa paskalla voiton jälkeen! Haastattelussa myös Miss Yyteri -kisan kohufinalisti vuosien takaa – miten hän käytti Ässä-arvasta saamansa kolme kymppiä?

Ensi viikolla Lehden maakunnallisissa viihdeuutisissa: Näin enkelit auttavat sinua valitsemaan oikean energiakiven!

27.3.2014 21:14 | Politiikka, Seksivau, Talous

EU:lta toivotaan aluetukea kansallisten myyttien viljelyn takaamiseksi

"L'attaque" (musée national, Helsinki)

(BRYSSEL) Suomi toivoo saavansa seuraavaan Euroopan unionin kehysbudjettiin aiempaa suuremman määrärahan omavaraisuuden turvaamiseksi. Komissiolle osoitetussa lausunnossa ehdotetaan muun muassa huomattavaa tukilisäystä kansallisten myyttien viljelyn kannattavuuden takaamiseksi kautta maan.

Esityksen mukaan koko Suomen alueella on erityistoimin taattava, että ihmisten tajunnan- ja koulutustason noustessa yhä harvinaisemmiksi käyvien kansallisten myyttien viljely ja jalostaminen muun muassa pääkirjoituksiksi, päätoimittajan omaa egoa tahi paranoiaa nostattaviksi kolumneiksi tai päälehden rinnalla myytäviksi erikoisnumeroiksi on tulevalla budjettikaudella edelleen kannattavaa. Erityistuki koskisi myyttejä, jotka liittyvät talvisotaan, jatkosotaan, sotaan, suvivirteen, sotaan, jouluevankeliumiin, suvivirteen ja sotaan sekä tietyin poikkeusehdoin Aunuksen retkiin, jos ei jälkimmäisen osalta oteta huomioon lopputulosta ainakaan niiltä osin kuin se meni päin vittua tai oikeastaan ollenkaan.

Suomen esityksessä kannatetaan nykyisen myyttien harkinnanvaraisen 2b-tuen ulottamista soveltuvilta osin koko maahan tai edes Sanomatalon hydroponisiin viljelmiin ylemmissä palkkaluokissa. Huoltovarmuuden näkökulmasta pidetään välttämättömänä, että kautta maan kotitalouksilla olisi aina riittävä varanto kotimaisia myyttejä ja suvivirsiä siltä varalta, että niiden keskitetyssä jakelussa tapahtuisi häiriöitä.

24.3.2014 19:59 | Kotimaa, Kulttuuri, Seksivau

Gallup: Eye of the Tiger ja Aikuinen Nainen sopisivat kansalle Suvivirren korvaajiksi

Jerry Cantrell Of Alice In Chains Chris

(NILSIÄ) Apulaisoikeuskanslerin näkemys Suvivirren aseman uudelleenharkinnasta koulujen juhlissa saa innostuneen vastaanoton kansalta. Lehden pimeästi teettämän mielipidekyselyn mukaan ylivoimainen enemmistö olisi valmis vaihtamaan laulun johonkin toiseen.

Gallupissa ehdottomaksi ykkössuosikiksi nousi vanha tuttu Topeliuksen sanoittama kansanlaulu “Eye of the Tiger“, mutta aivan sen kannassa oli aikanaan maakuntalaulunakin tunnettu “Aikuinen Nainen“. Vanhaa virttä ei moni jäisi kaipaamaan.

“Voi vittu joo. Kevätjuhla. Koulumuistot. Perinne. Kerronpa vittu perinteistä. Ysiluokkalaiset tunkevat päätä vessanpönttöön, rehtori toteaa opetuslautakunnalle ettei meillä ole kiusaamista. Rinnakkaisluokan nuorisorikollinen viiltää pyöränkumit auki kerran viikossa. Rehtorin mukaan meidän koulussa ei ketään kiusata. Kasiluokan Nico hakkaa portin ulkopuolella jos tulee talvella pipo päässä kouluun. Luokanvalvoja sanoo että ei sun kannattais ärsyttää Nicoa tahallaan. Tunkekaa haitariinne saatana koko Suvivirsi, tekopyhät runkkarit”, vastasi 88 prosenttia kansalaisista gallupin kysymykseen “Onko Suvivirren puolustaminen mielestänne vain halpa kikka saada nuoleskelua netin sekopäiltä?

Toisaalta Suvivirren kannattajat haluavat muistuttaa, että virsi on osa suomalaista kouluperinnettä, joka tarkoittaa että jo nyt on kumma kun lapsiakaan ei enää saa piestä karttakepillä ja pakottaa oikeakätisiksi, ja myös että Talvisota.

Lehti också här