1. Brad Wood Kansalaisjournalismin taso laskussaKansalaisjournalismia tehdään lue kommentti…

  2. Brad Wood Israel edelleen Lähi-idän suvaitsevaisin (Tel Aviv) Israelin lue kommentti…

  3. Olli Kivinen Hei, lähdin lue kommentti…

Ota tästä nyt ilmainen Lehti:

16.6.2014 18:34 | Ulkomaat, Urheilu

Blatter taipuu – uusi kisaisäntä 2022 on Yuggoth

leucocoprinus birnbaumii or I'm a dutchmanCreative Commons License weegeebored

(USHER) Kiista vuoden 2022 jalkapallon MM-kisäisännästä on ratkeamassa. Lehden Urheilu-Lehden saamien tietojen mukaan kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter on taipunut kompromissiratkaisuun, jossa kisat siirretään pois alkuperäiseltä isännältä Qatarilta lahjontaepäilyjen takia sekä “siksi että voi nyt vittu oikeasti jalkapalloa Persianlahdella keskikesällä miten kännissä me oltiinkaan”, kertovat lähteet Urheilu-Lehdelle.

Uudeksi kisapaikaksi Blatter ehdottaa Yuggothia, joka on nouseva talous- ja jalkapallomahti sekä muinaisten sientä ja rapua muistuttavien hirviömäisten mi-go-olentojen koti aurinkokunnan äärilaidalla, jossa mustat pikijoet virtaavat ikivanhojen siltojen ali jättimäisten mustien kaupunkien katveessa. Blatterin mukaan Yuggoth on erinomainen mahdollisuus Fifalle levittää jalkapallon mainetta uusille markkina-alueille ja myydä lisää köyhien ompelemia 3xl-kokoisia pelipaitoja valkoisille äveriäille läskeille. Blatterin mukaan Yuggothin keskilämpötila turnausaikaan on noin 220 astetta pakkasen puolella, mikä on hänen mukaansa hyvin sopiva pelilämpö, kun vain riittävä nestehuolto varmistetaan.

Myös Fifan muiden päättäjien mukaan Yuggoth on oiva valinta. “Kannatan ehdottomasti kisapaikaksi, mikäsenytolikaan, anteeksi, on tässä vähän ruokaa suussa“, kommentoi Euroopan liiton johtaja Michael Platini.

Yuggothin edustajat lupasivat ensitöikseen orjuuttaa satojatuhansia ihmisiä stadionien rakennusväeksi ja syöstä heidät hitaasti loputtomaan piinaan ja kuristavaan hulluuteen kosmoksen pimeydessä, kuten tällaisissa projekteissa on tavannut olla tapana.

23.3.2014 20:29 | Politiikka, Ulkomaat

Juha Sipilä: Olen valmis Krimille

two businessmen shaking hands Wirawat Lian-udom

(ULAANBAATAR) Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoo olevansa käytettävissä valtiojohdon tutkiessa mahdollisuutta tarjota apuaan Krimin tilanteen ratkaisemiseksi.

Aiemmin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on kaavaillut noin sadan tarkkailijan lähettämistä Krimille. Suomen sisäministeriön alainen kriisinhallintakeskus on varautunut osallistumaan lähettämällä Ukrainaan kymmenen siviilikriisinhallinnan asiantuntijaa.

Päätös otettiin uudelleen harkintaan viikonloppuna Sipilän ratkaistua omakätisesti hallitusyhteistyötä vuosia hiertäneen ja maan terveydenhuollon toimivuuta uhanneen kiistan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen järjestämisestä.

“Krimillä vivahde-eroja”

“Sipilän näytöt monimutkaisten ongelmien ratkaisemisessa ja yhdistävänä voimana toimimisessa ovat kiistattomat. Sote-ratkaisun löytyminen ja keskustan eurovaaliohjelman hyväksyttäminen sekä Paavo Väyrysellä että Olli Rehnillä ovat tästä hyvä esimerkkejä”, hehkuttaa puolueen Nato-myönteistä siipeä edustava Mikael Pentikäinen.

Sipilä itse luonnehtii venäläisten ja Krimin ukrainalaisten erimielisyyksiä “vivahde-eroiksi”.

“Emme hyväksy pakkoliitoksia missään olosuhteissa”, hän valottaa keskustan motiivia puuttua Krimin operaatioon.

Samaan aikaan Sipilälle kaavaillaan roolia myös Intian valtamerellä mystisesti kadonneen Malaysian Airlines -yhtiön matkustajakoneen etsintäoperaatiossa. Lehden tietojen mukaan koneen etsintää johtavan kansainvälisen tutkintakomitean johto kiinnostui Sipilästä sote-ratkaisun löytymisen jälkeen.

21.3.2014 10:52 | Politiikka, Ulkomaat

Katainen vakuuttaa: Vip-videoklubi-optio yhä voimassa

VHS heaven - Ohyama carolee mitchell

(OXENSTIERNA) EU-huippukokoukseen osallistuva pääministeri Jyrki Katainen (kok.) vakuuttaa, että Suomen optio liittyä Vip-videoklubiin on edelleen olemassa, ja asia voidaan ottaa tarkasteluun tilanteen niin vaatiessa.

Asiantuntijat ovat kiistelleet siitä, voisiko uusimpien VHS-elokuvien vuokraaminen vuorokaudeksi 39 markan hinnalla normaalin 49 markan sijasta muuttaa maamme turvallisuuspoliittista asemaa. Ongelmalliseksi koetaan myös vastuu kasetin kelaamisesta takaisin alkuun, koska valtiosäännössä sitä ei selvästi määritellä kuuluvaksi joko hallituksen tai presidentin mandaattiin.

Lisäksi naapurin Matti, 11, arvioi, että isoveljen sinertävä ja särisevä kopio leikkaamattomasta Robocopista on kuitenkin parempi kuin ne ärrän paskat leffat.

“Siinä näkyy ku siltä irtoo käsi, ihan oikeesti näkyy”, Matti pohtii tuoreiden EU-pakotteiden vaikutusta.

Vip-videoklubin lisäksi Suomella on Kataisen mukaan edelleen voimassaolevat optiot Mustanaamio- ja JokaPoika-kerhoihin sekä Mustaan Käteen.

19.3.2014 11:37 | Politiikka, Ulkomaat

Suomen Nato-keskustelu nytkähti eteenpäin sun mutsis -vaiheeseen

Large LadyCreative Commons License Tony Alter

(JUUPAJOKI) Krimin kriisi on Lehden keksimien asiantuntijoiden mukaan vauhdittanut huomattavasti paikoilleen jämähtänyttä suomalaista Nato-keskustelua. Yksisuuntaisen poteroista huutelemisen sijaan viime viikkoina julkisessa debatissa on jo edetty vaiheeseen, jossa toisen osapuolen mielipiteisiin jo vastataan järkiargumentein.

Kehitystä pidetään rohkaisevana askeleena meikäläisen keskustelukulttuurin edistämisessä.

“Sun mutsis on niin läski, että kun Nato teki itälaajentumista, niiden piti käskeä sitä siirtymään ensin”, pohti kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) taannoin sotilasliiton geopoliittista asemaa eduskunnan kyselytunnilla.

“Sun mutsis on niin läski, että G8-ryhmä piti suurentaa G20:ksi, että sekin mahtuisi mukaan”, piikitteli Arhinmäen kommenttia puolestaan Eurooppaministeri Alexander Stubb (kok.).

Myös akateemisella puolella Ukrainan tilanne on aktivoinut väittelyn Naton eduista ja haitoista. Natoa on kritisoitu muun muassa turvallisuuspoliittisella havainnolla siitä että “sun mutsis on niin läski että jos se lomailee Keski-Euroopassa, Yhdysvaltain on siirrettävä ohjuskilpitutkansa Turkkiin“. Toisaalta jäsenyyden kannattajien mielestä vastustajat eivät huomaa, että “sun mutsis on niin läski että viides artikla tarvitsisi sen takia ainakin kahdeksan lisäpykälää“.

Kysyimme mielipidettä myös kansalaisilta, mutta he olivat kaikki saaneet kuolettavan verensyöksyn luettuaan vahingossa turpo-hashtagilla varustettuja tviittauksia.

13.3.2014 15:32 | Ulkomaat

Krimiläiset saavat äänestää liittyvätkö Venäjään nyt vai heti

Ironic Pale AleCreative Commons License Smabs Sputzer

(LÄHIULKOMAA) Moskovan ruhtinaskunnan suurruhtinas Vladimir Putin lupaa, että krimiläisillä on sunnuntaina pidettävässä kansanäänestyksessä kaksi selkeää vaihtoehtoa. Krimin asukkaat voivat päättää liittyä Venäjään joko nyt tai sitten heti.

Tarkkaan mietityt vastausvaihtoehdot julkistettiin torstaina aamupäivällä.

“Omat suosikkini olivat ‘liityn’ tai ‘itken ja liityn’, mutta Alina kallistui tähän. Siihen oli sitten demokratiassa taivuttava”, kansankomisaarien neuvoston puheenjohtaja Putin kertoo.

Venäjä on luvannut taata äänestyksen rauhallisuuden tuomalla Krimin niemimaalle 30 000 aseistettua vaalitarkkailijaa. Tasapuolisuuden vuoksi tarkkailijoilla ei ole minkään maan sotilastunnuksia.

Lehti också här