Osasto: Paavi

Paavi

LIVE: Sipilä ottaakin kantaa vasta 2019

0

(PENSAS) Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei halua sittenkään vielä ottaa kantaa asioihin. Hän kuitenkin uskoo, että pystyy ottamaan kantaa hallituksen muodostamiseen ja hallitusohjelmaan mahdollisesti keväällä 2019.

“Ei näistä numeroista vielä kannata tehdä johtopäätöksiä tai edes myöntää, että ovathan ne numeroita. Ne voivat kuitenkin vielä muuttua vaikka kirjaimiksi tai kaksiulotteisiksi kuviksi egyptiläisitä miehistä”, Sipilä toteaa.

Samaan aikaan Säätytalolla valmistellaan jo hallitusneuvottelujen lisäksi valtakunnanoikeuden istuntoa Kauko Juhantalon (rikol.) läpimenon vuoksi.

Soinin ja Räsäsen lauantai alkoi yllättävän tavallisesti

11

Stepford - Depth of Field in Second Life 07Creative Commons License ▓▒░ TORLEY ░▒▓

(ESPOO/RIIHIMÄKI) Timo Soinin lauantai alkoi pelottavan tavallisesti. Perussuomalaisten puheenjohtaja oli illalla mennyt sänkyyn pettyneenä eduskunnan päätökseen hyväksyä tasa-arvoinen avioliittolaki, mutta viidentoista minuutin kieriskelyn jälkeen Soinin naispuolinen aviopuoliso kuitenkin kuuli tutun kuorsauksen.

Herätessään harmaaseen aamuun Soini tunsi lievää levottomuutta, sillä päivä tuntui samanlaiselta kuin lauantait yleensä. Hän haki varovaisesti aamun lehdet postilaatikolta, mutta ei havainnut outoa liikehdintää. Hän kurkkasi myös roskapöntön taakse, mutta sieltä löytyi rietastelun sijaan ainoastaan puoliksi syöty lihapiirakka. Aamupalaongelman ratkeaminenkaan ei saanut puoluejohtajan mieltä rauhoittumaan.

Samaan aikaan Riihimäellä kristillisdemokraattien puoluejohtaja Päivi Räsänen oli suorittamassa aamutoimiaan. Hänen virtsansa oli tutun läpikuultavaa, eikä vessan ikkunasta näkynyt revennyttä taivasta vaan naapurin Volvo. Paiseet ja paarmat loistivat poissaolollaan.

Aamukahvilla istuessaan Räsänen luuli kuulevansa ääntä pihalta ja kiiruhti ovelle, mutta ulkona ei näkynyt mitään. Sisäministeri palasi pöytään, mutta heti istuutumisen jälkeen hän ryntäsi takaisin etuovelle. Pihalla näkyi vain kuusiaita, jota Räsänen tuijotti hetken.

“No nyt ihan varmana kuulin homonstelun ääniä”, Räsänen sanoi miespuoliselle aviopuolisolleen pettyneenä palattuaan sisälle.

Lauantain kääntyessä iltapäivään Räsäsen ja Soinin päivät jatkuivat tavalliseen tapaansa. Taivaalla liiteli naurulokki etsien syötävää. Hiljainen tuulenvire heilutteli pihapajun katkennutta oksaa.

 

Uusi paavi aika samanlainen kuin vanha

8

Photo Credit: donnierayjones

(ROOMA) Sisäpiirin lähteet Vatikaanista kertovat, että paavi Franciscus I on aika lailla samanlainen kuin se vanhakin oli. Tiistaina virkaan astuva paavi, siviilinimeltään Jorge Bergoglio on itse asiassa hyvin samanlainen kuin useimmat modernin ajan paavit, lähteet kertovat.

Uusi paavi on Latinalaisesta Amerikasta.

Koneen Alahuhta vahvin ehdokas paavin seuraajaksi

8

Photo Credit: Paul Lowry

(THORSVIK) Vahvin ehdokas Vatikaanin seuraavaksi toimitusjohtajaksi on Matti Alahuhta. Alahuhta toimii tällä hetkellä Koneen pääjohtajana. Spekulaatiot Vatikaanin seuraavasta toimitusjohtajasta käynnistyivät, kun nykyinen Pyhän istuimen haltija paavi Benedictus DDT ilmoitti neuvottelevansa siirtymisestä lähemmäs yhtiön pääomistajaa.

“Alahuhdan etuna on toimialojen samankaltaisuus. Läskien lentomatkustajien rahtaamisesta liukukäytävillä on lyhyt matka sielujen siirtämiseen taivaaseen”, toteaa markkina-analyytikko ja valistunut arvaaja Pentti Aragorn.

Muut markkina-analyytikot olivat joko samaa tai eri mieltä. Samoin vastaavia mielipiteitä esittivät ekonomit, mustekalat, poliitikot, kaivonkatsojat, Tamara Maunonen ja muut ennustajat. Entinen sisäministeri Heikki Ritavuori ei puolestaan ollut mitään mieltä, eikä Raimo Sailakselta kysytty edelleenkään mitään.

Alahuhdan valinta olisi historiallinen, sillä tähän mennessä yhdenkään kuolleen tai valitun paavin joukossa ei ole ollut suomalaisia. Sen sijaan Jorma Ollila on Shellin hallituksen puheenjohtaja.

Paavia moititaan huonosta esimerkistä työurakeskustelussa

14

(PALACE) Työnantajien EK arvostelee tehtävistään luopuvaa paavi Benedictus XVI:tä huonon esimerkin näyttämisestä nykyisessä taloustilanteessa.

“Paavilta jos keneltä olisi odottanut ryhdikästä toimintaa. On selvää, että talouden tämänhetkinen jama vaatii työurien pidentämistä jokaisella sektorilla, palkkojen nollalinjaa, yleissitovuuden heikentämistä, pöytää illaksi Storyvilleen, lentoliskopornoa ja milläs rivillä minä nyt olinkaan”, kertoo toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Myös VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen on kommentoinut paavin eroa jotenkin josta kerrotaan huomenna lööpeissä kohu-etuliitteellä. Raimo Sailakselle ei vittu soitettu.

Benedictus XVI ilmoitti erostaan aiemmin tänään. 85-vuotias paavi nousi valtaan vuonna 2005. Hänet muistetaan mm. syyskuun 2006 kuuluisasta “Ei mittää musulmaanei” -puheestaan ja joulun 2012 “Ei mittää homoi” -messustaan. Paavi oli ankaran konservatiivisen uskonkäsityksen puolestapuhuja, josta syystä hänet tunnettiin myös leikillisillä kutsumanimillä “Jumalan kusipää” ja “vitun ääliö”.

Missä paavi, siellä EU

Erolimoitus yllätti myös perussuomalaisten puheenjohtajan ja aina oikeassa Timo Soinin, joka kommentoi asiaa huomattavasti innokkaammin ja nopeammin kuin vaikkapa puolueensa kansanedustajien ja valtuutettujen lain rajamailla liikkuvia lausuntoja. Soini on paitsi itsekin katolilainen, myös valittu tehtäväänsä eliniäksi.

“EU-kysymyksestä tulee varmasti seuraavien vaalien tärkein teema, koska eipä meillä oikein muuhun ole mitään sanottavaa, ja milläs rivillä minä nyt olinkaan. Niin Jukkako sieltä soittaa?” Soini pohti.

Uudeksi paaviksi ovat Vatikaanista kantautuneiden huhujen mukaan vahvimmin ehdolla Rodrigo Borgia, Silvio Berlusconi ja Sauli Niinistön puoliksi syömä korvapuusti.