Sipilä peruu saamelaiskäräjät nähtyään Pulttiboisin uusinnan

0
5

Lapland - 30's Kodachrome by Kuhne, MovietonewsCreative Commons License Nesster

(LUOSTHOLLA) Rauhallisen koti-illan television parissa pitänyt pääministeri Juha Sipilä aikoo lopettaa saamelaiskäräjät. Tähän mennessä hallitus oli ehtinyt ainoastaan perua kaikki saamelaisten kotiseutualuetta koskevat erityissäännökset.

Sipilä istui sohvallaan ja katsoi naapuritalon olohuoneesta kajastanutta televisiota, jossa pyöri Pulttiboisin uusintajakso, kun hän sai ajatuksen saamelaisasioiden muuttamisesta.

“Pulttiboisin saamelaisten haastattelu oli puhutteleva ja sai minutkin vielä kerran miettimään, että eiköhän tähän alkuperäiskansa-asiaan löytyisi kuitenkin keino ja niin se löytyi”, pääministeri kertoi iloisena peruttuaan jälleen yhden päätöksensä.

Pääministerin sydämen sulattaneet kaksi saamelaista olivat Naima-Aslak ja Soikhiapää, joiden hahmot eivät varmastikaan Pirkka-Pekka Peteliuksesta ja Aake Kallialasta tunnu enää yhtä hyviltä ajatuksilta.

“Nunnukhanunnukha loillai loillai, tämmönen paskakin miljoona katsojaa saisaisaisai”, kahdella erikois-Venlalla palkittu Petelius muistelee.

5 lukijakirjettä

  • Pirkko-Pekka Spedelius sanoo:

   Mitäpä jos venäläiset tekisivät suomalaisista samantyyppisen sketsin, jossa epäsiistit tsuhnat ovat lähdössä hauskanpittoon, vähän ryyppäämään ? Kyllä naurattaisi vanjaa. Älkää nyt suomalaiset leikistä suuttuko…

   (-2)
   • Oops. Entinen eikä vanha! sanoo:

    Venäläiset ovat vanha sivistyskansa ja se näkyy nykyjohdonkin toiminnassa. Eivät koskaan tekisi naapureistaan tällaista, edes ukrainalaisista.

    (16)
 1. Pohojoosen mies sanoo:

  This comment has been removed due to low ratings.

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.