1. Brad Wood Kansalaisjournalismin taso laskussaKansalaisjournalismia tehdään lue kommentti…

 2. Brad Wood Israel edelleen Lähi-idän suvaitsevaisin (Tel Aviv) Israelin lue kommentti…

 3. Olli Kivinen Hei, lähdin lue kommentti…

Ota tästä nyt ilmainen Lehti:

21.5.2012 19:16 | Kotimaa

Hallitus harkitsee opintoaikojen lyhentämistä 13 kuukauden lukuvuodella

(FJÄDER) Opetusministeriö ja hallitus aikovat laatia uuden toimintaohjelman opintoaikojen lyhentämiseksi. Viime aikoina useat arvokkaat miehet, joilla on huonosti istuvia pukuja, ovat vaatineet julkisuudessa valtiovallalta toimia, jotta opiskelijat siirtyisivät nopeammin työelämään.

Monet keskivartalolihavat tärkeät miehet ovat huomauttaneet, että opintoajat ovat aivan liian pitkiä, jos katsotaan sellaisia tilastoja, jotka kaukaa ja pimeässä katsottuna yli 50 metrin päästä ja väärältä puolelta näyttäisivät tukevan tätä väitettä. Lisäksi kansainvälisessä vertailussa suomalaiset opintoajat ovat huomattavan pitkiä, jos vertailuun valitaan ne maat, joissa opintoajat ovat lyhyempiä.

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) huomautti, että edelliset opintoaikoihin vaikuttavat toimet on tehty jo seitsemän vuotta sitten, mikä on ihan helevetisti liian pitkä aika, kun sitä vertaa neljän vuoden parlamentaariseen kiertoon, jonka aikana jokaisen ministerin hallitusohjelmaan kirjattuna tehtävänä on saada oman hallinnonalansa hommat mahdollisimman päin vittua huonosti valmistelluilla lakiesityksillä.

Vitulla päähän

Gustafsson lupaa uusia toimenpide-ehdotuksia vielä tämän vuoden aikana, ja jos ne eivät toimi, uusia samanlaisia on luvassa kolmen viikon välein, kunnes vaikutus näkyy tai vaikkei näkyisikään. Lehden keksimien tietojen mukaan opetusministeriö aikoo muun muassa esittää korkeakoulujen lukuvuoden pidentämistä 13 kuukauteen vuodessa, mikä nopeuttaisi valmistumista selvästi. Mahdollisena pidetään myös Ranskan vallankumouskalenterin käyttöönottoa.

Myös työnantajat pitävät loistavana ajatusta, että heiltä vietäisiin mahdollisuus tyydyttää työvoimantarpeensa lyhytaikaisilla ja alipalkatuilla opiskelijoiden tekemillä kesätöillä sen sijaan, että yrityksiin luotaisiin pitkäaikaisia, vakaita ja työehtosopimusten mukaisia työsuhteita.

“Meistäkin on ollut ihan tosi väärin, että tällaisen ison joustavan työvoimareservin avulla olemme voineet polkea työehtoja ja käyttää hyväksi työelämän sääntöjä tuntemattomia nuoria eikäkutotaeimitään onks toi päällä”, kehui EK:n kaleerimestari Drewan Störe.

12 luciain ciriettä

 1. Olen iloinen

  Kauheesti eri mieltä olette. Thumb up 6 Thumb down 4

  Kolme Banaania

  21.5.2012 20:53

 2. Kaks ja puol vuotta, nenä kirjaan kiinni ja plagiaattia toisen perään. Pian korkeakouluissa vaan motivoidaan ja töissä opitaan. Muodollisesti pätevät konsultit sitten pätemään Suomeen ikuista talouskasvua. Cannatan!

  Lukijat arvostavat. Thumb up 21 Thumb down 1

  Lyhyestä virsi kaunis

  21.5.2012 21:09

 3. Opiskelua kyllä tarvitaan rajoitetusti, koska kaikki eivät voi olla lahjakkaita.

  Lukijat arvostavat. Thumb up 21 Thumb down 1

  G.W. Leibniz

  21.5.2012 22:07

 4. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Lukijat eivät arvosta. Thumb up 43 Thumb down 54

  hevosmiesten tietotoimisto

  22.5.2012 13:35

 5. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Lukijat eivät arvosta. Thumb up 39 Thumb down 57

  Lulz

  22.5.2012 13:49

 6. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Lukijat eivät arvosta. Thumb up 28 Thumb down 54

  Lulz

  22.5.2012 14:02

 7. Opiskelijoiden pitää valmistua mahdollisimman nopeasti, jotta saadaan enemmän… ööö… työttömiä työnhakijoita… öö.. jotka sitten… öö laitetaan opiskelemaan vaikka tietokoneen ajokortti, etteivät ole työttömyyslukuja pilaamassa. Just.
  Ja se on ihan fiksua, sillä ATK on tulevaisuuden juttu.

  Lukijat arvostavat. Thumb up 61 Thumb down 2

  Erilainen nuori

  22.5.2012 16:15

 8. Olisin tahtonut enemmän opintolainaa. Nyt sain kerrytettyä sitä vain n. 15000 €, jonka korkoja maksan satoja euroja puolivuosittain, ja jonka kokonaan maksaminen työttömänä ollessa on minusta ihan liian helppo rasti. Kyllä pitäisi kovemmin vetää turpaan ihmistä.
  Ehdottomasti täytyisi voida tuottaa enemmän epävakaita yhteiskunnan jäseniä, jotka kaksvitosena ovat sellaisessa velkavankeudessa että eivät ennen viisikymppisiään pääse kosketuksiin asuntolainan ja perhe-elämän kanssa. Pitäähän myös niiden, jotka jakkupuvuissaan voivottelevat kilahtaneiden ihmisten brutaaliutta, julkisuutta jotenkin ruokkia.

  Lukijat arvostavat. Thumb up 13 Thumb down 2

  Voinko myydä kivekseni?

  22.5.2012 23:47

 9. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Lukijat eivät arvosta. Thumb up 24 Thumb down 33

  Republikaani

  23.5.2012 12:34

 10. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Lukijat eivät arvosta. Thumb up 17 Thumb down 27

  Kokemusta on.

  23.5.2012 21:10

 11. Kaikki suunnitelmia vastustavat opiskelijat kerätään Hartwall-arinalle. Ilmanottoaukot tukitaan.

  Lukijat arvostavat. Thumb up 14 Thumb down 3

  Puutero

  24.5.2012 22:05

 12. Puku Dressmanilta, lakki Fredriksonilta ja taloustieteen tohtorin paperit nettitilauksena Romaniasta. Päättäväinen nuori hoitaa asiat kuntoon maanantai-iltapäivänä pienessä kanuunassa -ja sitten baanalle! Näillä eväillä ei voi hävitä ja oli tulos mikä tahansa niin se on parempi, kuin nykyisillä “talousasiantuntijoilla”.

  Lukijat arvostavat. Thumb up 23 Thumb down 3

  vale-ekonomisti

  26.5.2012 0:53

Lehti också här

Lisää luettavaa Kotimaa (Juttu 80/1069)